top of page

Cecilia Haking

Cissi började rida när hon var fem år gammal, först ponny i sju år och sedan storhäst. Hon har gått på ridskola, haft sommarhästar och praktiserat på Kungliga Hovstallet. Det var år 1985 som hon först kom i kontakt med islandshästar och blev fast.
Cissi är nu B-instruktör och C-tränare för islandshäst, med starka influenser från den klassiska/akademiska ridningen. Hon jobbar med fokus på lyhördhet, lösgjordhet och samspel mellan häst och människa. Cissi utbildar ryttare och hästar för att bevara och utveckla hästens kapacitet och samarbetsvilja så att den kan leva ett långt liv i harmoni med människan. Ett av Cissis favoritcitat kommer från Bent Branderup och lyder:

”Det är en konst att rida en medelmåttig häst fint, inte att rida en fin häst medelmåttigt”.

Peter Haking

Peter började rida redan som tolvåring, ett år på Danderyds Ridskola och senare i Huvudsta, och har haft intresse för djur och natur hela livet. När Peter växte upp i Vaxholm fick han inte ha alla husdjur han ville, så han gömde dem helt enkelt i Missionskyrkan bredvid deras tomt. På Husbyön har han dock kunnat ta hand om allt från påfåglar till nässelfjärilar och här ser han framför allt till att allting fungerar, från administration till att staketen är hela. Han har sedan flytten till Husbyön anlagt ridbanan, byggt upp ett flertal stall, manegen och mycket, mycket mer. Peter har gått kursen Stjärnkusken på Solvalla och är mest intresserad av körning när det kommer till hästarna. Samtidigt fortsätter han att underhålla och utveckla Husbyön. Han är aktiv i Stormurs tävlingskommitté och är personen du kontaktar gällande stallplats, rida på banan och mycket mer!

Linn Haking

Linn är uppvuxen på Husbyön och har ridit i hela sitt liv. Som barn och in i tonåren tävlade hon för fullt och kammade hem flertalet rosetter. Nu för tiden rider hon i första hand sina egna och familjens hästar, men tränar även en del hästar vid sidan av.

Linn har en Master i arkeologi och har bland annat studerat historian som rör Markim socken och Husbyön.

I ridningen tar hon inspiration från olika håll, men njuter särskilt av att kunna rida ut fritt utan sadel eller träns, där ryttaren har full tillit till hästen och vice versa. Hon har ett stort intresse för markarbete och en lägger mycket vikt vid en god relation mellan människa och häst.

Eleonor Haking

Eleonor är precis som Linn uppvuxen på Husbyön. Hon har främst ridit för Cissi Haking, men har även tränat för andra instruktörer med inriktning på det klassiskt isländska, dressyr samt hoppning. Hon satsar i första hand på en mångsidig och långsiktig träning av hästen. Hon har genom åren tränat flertalet hästar på gården och har hållit ridlektioner för barn sedan hon var 14 år. På Husbyön sköter hon stallet och administrerar Facebook och hemsidan till vilka hon fotograferar de flesta bilder du hittar där. Tillsammans med Peter renoverar hon vagnar och ansvarar för gårdsmuseet och galleriet. Eleonor verkar även som konstnär och har förstås ett stort intresse för att måla just hästar.

bottom of page